arredim furgoni

Arredim furgoni

ARREDIM FURGONI ALUMINI APO ÇELIK CILAT JANË MË TË LEHTA?

Për të kuptuar më mirë situatën aktuale në marrëdhënien peshë/fortësi midis çelikut dhe aluminit është mirë të kthehemi në vitet ’70 në sektorin e automobilave.

Në fakt, në atë periudhë makinat, pavarësisht se ishin shumë të vogla në përmasa, regjistronin pesha shumë të larta (p.sh. një Fiat 1100 peshonte afërsisht 1300 kg).

Në atë moment, disa marka makinash kaluan në përdorimin e aluminit për të reduktuar peshën e modeleve të tyre më prestigjioze, gjë që garantoi një ulje të konsiderueshme të peshës me një rritje të performancës. E gjithë kjo zgjati deri në fillim të viteve ’90, më pas ndodhi një ndryshim i ri dhe që është, markat e makinave iu kthyen përdorimit të çelikut edhe për modelet e tyre më prestigjioze.

ÇFARË E SHKAKTON KY NDRYSHIM NË SEKTORIN E AUTOMOTIVE?

Ndodhi që teknologjia e çelikut të ketë zhvilluar teknika për prodhimin e çeliqeve me rezistencë të lartë me rezultatin që është sot para syve tanë. Në fakt, ne kemi makina me përmasa të konsiderueshme, por me peshë shumë të ulët.

Për të dhënë një shembull, vëllimi i një Fiat 1100 të djeshëm është i barabartë me një Fiat Punto të sotëm me ndryshimin se i pari peshonte 1300 kg. dhe e dyta 750 kg.

Duhet të shtojmë se rezistenca ndaj përplasjeve të makinave të sotme është rritur ndjeshëm në krahasim me paraardhësit e tyre. Ulja e peshës nuk mund t’i atribuohet ekskluzivisht zvogëlimit të trashësisë së fletëve të përdorura, por edhe përdorimit më të madh të plastikës dhe derivateve.

Për të qenë gjithmonë pranë nevojave të konsumatorit, prodhojmë të gjitha pjesët strukturore të linjës TI-VAN  arredim furgoni te  ndryshme: per asistenc rrugore levizese me  komodina me sirtarë; sirtare me kete lloj  me rezistence te larte duke i lene aluminit pjeset qe nuk mbajne si: ndares, dyert larte dhe aksesore te ndryshem.

Për t’u thelluar në temë, është e nevojshme të thellohemi në numra. Megjithëse konsumatori ndonjëherë mund të mos e kuptojë komplotin pas një kompanie, Tecnolam përpiqet të jetë 100% transparent si me shërbimet e ofruara ashtu edhe me produktivitetin.

Të qenit produktiv në ditët e sotme na lejon të performojmë më të mirën tonë për çdo klient, të qenit në gjendje të kënaqim çdo klient është detyra jonë. Një kompani që ka ecur gjithmonë në hap me kohën dhe gjithmonë përpiqet të jetë në krah të punëtorit dhe konsumatorit.

LE TË ZBULOJMË DISA NUMRA BASHKË

  1. Çeliku klasik i përdorur deri tani ka një ngarkesë thyerjeje prej 20Kg/mm.q. mos harroni se pesha specifike e
  2. çelikut për decimetër/kub është 7.8 kg.
  3. Çeliku me rezistencë të lartë (HC 420 LA i përdorur nga Tecnolam) është 60 kg/mm.q. me një peshë specifike për decimetër/kub prej 7.8 kg.
  4. Alumini ka një ngarkesë thyerjeje prej 15 kg/mm.q. me një peshë specifike për decimetër/kub prej vetëm 2.7 kg.
    Siç shihet nga të dhënat e mësipërme, alumini është katër herë më i dobët se HEKURI  HC 420 LA dhe për këtë arsye nëse duam të kemi arredim furgoni alumini me të njëjtën rezistencë si çeliku ynë, do të duhet të rrisim trashësinë katër herë dhe në atë pikë do të kanë 2.7 kg. x 4 = 10,8 kg kundrejt 7,8 kg. prej HEKURI  HC 420LA
  5. Në fund të fundit, nëse doni të krijoni mobilje prej alumini me të njëjtat karakteristika si çeliku me rezistencë të lartë, ato në fakt duhet të jenë rreth 30% më të rënda.

I gjithë ky koncept konfirmohet edhe nga një sektor siç është prodhimi i makinave, i cili, duke identifikuar këtë ndryshim, braktisi aluminin për t’u kthyer në këto lloje të reja çeliku.

KONKLUZIONET

Për sektorin e montimit të automjeteve, ne gjithmonë përpiqemi të ofrojmë materialet më të mira dhe cilësore per arredim furgoni.

Të qenit klientët tanë është sinonim i sigurisë në punë dhe cilësisë së rezultateve.

Marrja e rezultateve më të mira nga kompania juaj është ajo që ne të gjithë synojmë kur bëjmë një blerje për të përmirësuar arredim furgoni t tonë.

Ne ofrojmë transparencë të plotë për materialet e përdorura, ndihmë totale dhe një ofertë 3D falas për të qenë në gjendje të shikoni rezultatet e marra përpara se të bëni porosinë. Për më tepër, për të forcuar vendimin e klientit, ne ju ofrojmë një garanci 3-vjeçare për produktet e blera.

Per te marre nje oferte te personalizuar ploteso formularin duke Klikuar ketu:

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

E drejta e autorit © Tecnolam 2020 | Via Flaminia 2/B 61036 Calcinelli di Colli al Metauro (PU) |
Tel. 0721 876010 | Numri i TVSH-së IT00665600417